ГоловнаПолітика

Янукович буде орієнтуватися на Європу у справі підписання закону про мови, - представник Президента

Мірошниченко вважає позицію голови держави мудрою.

Янукович буде орієнтуватися на Європу у справі підписання закону про мови, - представник Президента
Фото: newsmarket.com.ua

Президент Віктор Янукович, ухвалюючи рішення про підписання закону про мови, буде орієнтуватися на ті стандарти, які визначила Європа.

Про це заявив представник Президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко під час перебування на Волині, повідомляє його прес-служба.

"Позицію Президента я вважаю мудрою, він представляє всю країну, і його роль як гаранта Конституції полягає в тому, щоб збалансувати інтереси всіх жителів України й ухвалювати рішення, які спонукали б до єднання всієї країни", - зазначив він.

За словами Мірошниченка, Янукович не буде коментувати політичні обставини, тому що це справа політичних сил і вони мають усі можливості висловлювати свої законодавчі ініціативи, ухвалювати рішення в парламенті.

"Верховна Рада є суверенним органом, який не може зазнавати тиску з боку будь-якого інституту. Але водночас Президент, ухвалюючи рішення про підписання того чи іншого законопроекту, тут - закону про мовну політику, буде орієнтуватися на ті стандарти, які визначила Європа", - додав депутат.

Він зазначив, що заяви про відповідність або невідповідність цього законопроекту європейським стандартам залежать від того, яка політична сила це коментує.

Представник Януковича запевнив, що після того, як текст цього законопроекту надійде до Президента, він доручить юристам проаналізувати його на відповідність Європейській хартії регіональних мов і мов меншин, а також нормам Конституції, зокрема статті 10, після чого ухвалюватиме рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram