ГоловнаПолітика

Табачник запевняє, що до скасування пільг для українських книг ще далеко

За даними міністра, з такою ініціативою виступив Володимир Яворівський.

Табачник запевняє, що до скасування пільг для українських книг ще далеко
Фото: Макс Левин

Уряд не розглядав питання скасування пільг для книговидавців, які випускають свою продукцію українською мовою, повідомив міністр науки, освіти та спорту Дмитро Табачник.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", на прес-конференції в середу він зазначив, що на рівні центральних органів виконавчої влади не було навіть пропозиції про можливість скасування таких пільг для книговидавців.

"Тому вся інформація - це залякування одне одного. Наскільки я знаю, ніхто із центральних органів влади такої пропозиції не готував і не розробляв", - сказав він.

Міністр зазначив, що розмовляв з міністром фінансів Юрієм Колобовим і той запевнив, що таких змін до Податкового кодексу не готують і він про це нічого не знає.

"Він мене запевнив, що на найвищому рівні такого рішення немає. Хіба що це на якомусь далекому від остаточного ухвалення рішення управлінському рівні зроблено, тож він про це не знає", - зазначив міністр освіти.

Уряд не планує скасовувати пільги для видавців українських книг, запевняє Табачник.

Водночас, як повідомляє УНІАН, Табачник заявив, що скасування пільг для видавців українських книг ініціював колишній голова Національної спілки письменників України, нардеп від БЮТ

Володимир Яворівський.

"Я вперше в історії людства бачу людину, яка називає себе письменником і пише про те, щоб анулювати пільги на друкування книг. Немає значення, якою мовою", - сказав Табачник.

Він вважає, що це абсолютно неправильне рішення, і нагадав, що пільги для українських книг запровадив іще 2003 року уряд Віктора Януковича.

"За

перші два роки реалізації цього законопроекту розмір тиражів і кількість назв дуже суттєво зросли - на десятки мільйонів. Тому, на мою думку, пільги для національного книговидання потрібно пролонгувати і зберегти", - сказав Табачник.

Як повідомляли, за інформацією деяких ЗМІ, Державна податкова служба та Міністерство фінансів ініціюють зміни до податкового законодавства, згідно з якими буде скасовано пільги для української книги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram