ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

ПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ПРОТИ LB.UA

Як заявив депутат, на підставі заяви якого порушено справу, він більше не має претензій до видання.

ПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ПРОТИ LB.UA

Прокуратура Печерського району Києва 18 липня порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування народного депутата Володимира Ландіка.

Про це повідомляє Відділ зв'язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.

"Прокуратура Печерського району провела перевірку за заявою народного депутата Ландіка від 21 червня, в якій йдеться про порушення його особистих прав, гарантованих Конституцією України, і необхідність ухвалення рішення відповідно до Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

За результатами цієї перевірки 18 липня було порушено кримінальну справу за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 163 і ч. 2 ст. 182 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування або іншої кореспонденції державного діяча, що передається засобами зв'язку, і незаконний збір, використання, поширення конфіденційної інформації про особу, що заподіяло суттєвої шкоди законним правам, свободам та інтересам особи).

Нагадаємо, як раніше заявляв сам депутат, він не має претензій до видання та просить прокуратуру припинити кримінальне переслідування видання LB.ua і журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram