ГоловнаПолітика

Чотирьох депутатів можуть позбавити недоторканності?

У Раді заявляють, що не чули про таку заяву Генпрокуратури.

Чотирьох депутатів можуть позбавити недоторканності?
Фото: Дмитрий Неймырок

Генеральна Прокуратура України подала до Верховної Ради документи на зняття депутатської недоторканності з четвертого депутата від опозиції - Руслана Лук'янчука.

Про це пише "Цензор.НЕТ" з посиланням на свої джерела у Верховній Раді.

Раніше стало відомо, що ГПУ подала в парламент документи на зняття депутатської недоторканності з трьох депутатів від опозиції. Йшлося про Андрія Кожем'якіна, Романа Забзалюка і Валерію Бабенко (усі члени фракції "БЮТ-Батьківщина"). Кожем'якіна звинуватять у нанесенні тілесних пошкоджень міліціонеру, який перебував при виконанні, Бабенко - у побитті співробітника правоохоронних органів.

Сьогодні джерело видання повідомило, що четвертому "б'ютівцю" інкримінують порушення під час проведення фінансових операцій. Документи з ГПУ, відповідно до повідомлення, вже передані до регламентного комітету Верховної Ради.

Водночас перший заступник голови регламентного комітету Верховної Ради Сергій Сас в коментарі виданню Gazeta.ua заявив, що документи від Генпрокуратури на зняття недоторканності з трьох депутатів із фракції "БЮТ-Батьківщина" не надходили.

"У будь-якому разі, я про таке не знаю. Враховуючи все, що відбувається в країні останнім часом, може бути всяке. Тут нічого не можна виключати. Якщо у нас засідання комітету проходить у вигляді зборів представників більшості, закони ухвалюють з порушеннями, я не здивуюся, що до нас підпільно потрапляють такі документи, як подання Генпрокурора про надання згоди на притягнення до відповідальності народних депутатів", - зазначив він.

За словами депутата, такі уявлення в обов'язковому порядку надходять до регламентного комітету.

"Хоча я і перший заступник голови комітету, це ще нічого не означає. Я не виключаю, що таку інформацію можуть від мене приховати. На засідання комітетів опозицію не запрошують. За нас працює більшість", - зазначив Сас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram