ГоловнаПолітика

У МЗС заявляють, що самостійно не зможуть досягти безвізового режиму

Волошин закликає інші відомства виконати свої зобов'язання.

У МЗС заявляють, що самостійно не зможуть досягти безвізового режиму
Фото: news.zn.ua

Лібералізація візового режиму з Євросоюзом є пріоритетною для консульської служби МЗС України метою, але її досягнення вимагає виконання всіма причетними інституціями своєї "домашньої роботи".

Так прокоментував сьогодні на брифінгу керівник департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин питання про візову політику України і ЄС, пише Радіо Свобода.

За словами Волошина, "це більше не питання до МЗС. Це питання закону про біометричні паспорти, це виконання міграційного законодавства, це застосування, як і ухвалення, міжнародних угод, до яких Україна приєдналася, з торгівлі з людьми тощо. Ми сподіваємося, що наші колеги з інших відомств в цьому напрямку будуть так само активно працювати, як і МЗС працювало, щоб отримати План дій щодо безвізового режиму".

Волошин зазначив, що МЗС координує роботу уряду з виконання Плану дій, більше ніж рік тому отриманого Україною від Європейської комісії.

Нагадаємо, між Україною та Євросоюзом вже понад два роки діє Угода про спрощення оформлення віз, яка визначає порядок оформлення віз для окремих категорій українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram