ГоловнаПолітика

У МЗС роз'яснили ситуацію з видачею італійських віз

Італійська сторона обіцяє своєчасне забезпечення документами українців.

У МЗС роз'яснили ситуацію з видачею італійських віз
Фото: www.segodnya.ua

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що видачу туристичних віз українським громадянам призупинив тільки Візовий центр Італії в Києві, а візовий відділ Посольства Італії в Україні продовжує видавати документи.

Про це повідомив керівник прес-служби МЗС України Олександр Дікусаров.

"Інформація, яку поширили ЗМІ про те, що Італія призупинила видачу ділових і туристичних віз громадянам України, не точна і потребує корегування. Затримка в отриманні туристичних віз існує, але це стосується тільки Візового центру, з яким співпрацює Посольство Італії", - сказав він.

Дікусаров зазначив, що громадяни України можуть звертатися з питання отримання віз безпосередньо у візовий відділ Посольства Італії в Україні, який продовжує свою роботу і докладає всіх зусиль, щоб забезпечити належний прийом документів на видачу віз подорожуючим українцям.

"На самому сайті Посольства Італії в Україні можна прочитати, що записатися на прийом для подачі документів для отримання візи можна, звернувшись безпосередньо у вікна візового відділу консульської канцелярії в дні, згідно з графіком прийому, або до Візового центру. Водночас на сайті самого посольства міститься нагадування, що звернення до послуг Візового центру Італії не є обов'язковим. Це важливо", - підкреслив керівник прес-служби МЗС.

Дікусаров також повідомив, що сьогодні відбулася зустріч заступника міністра закордонних справ України з послом Італії в Україні, під час якої, між іншим, обговорювалося питання видачі віз. "Італійська сторона запевнила нас у тому, що робитиме все для забезпечення своєчасної видачі віз українцям. Варто зазначити, що статистика видачі віз Посольством Італії в Україні свідчить сама за себе: 2011 року було видано на 2 тис. віз більше, ніж 2010 року. Загальна цифра становить 45 тис. віз. 45% віз було видано безкоштовно", - сказав Дікусаров.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Консульство Італії призупинило видачу туристичних та бізнес-віз громадянам України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram