ГоловнаПолітика

У Меджлісі виключають передвиборний союз із ПР

Формат участі у виборах обговорять на курултаї.

У Меджлісі виключають передвиборний союз із ПР

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп Мустафа Джемільов виключає передвиборний союз представницького органу кримських татар із Партією регіонів.

Як повідомляє прес-служба Меджлісу, про це Джемільов заявив в інтерв'ю газеті "Авдет".

За його словами, формат участі Меджлісу в парламентських виборах обговорюватимуть цими вихідними на національному з'їзді кримських татар - курултаї.

"Можливість передвиборного союзу з Партією регіонів у нас не розглядалася, оскільки на багато питань розвитку України і Криму в нас різні, а часом діаметрально протилежні погляди", - сказав Джемільов.

Лідер кримських татар також заявив, що 250 делегатів курултаю ухвалюють рішення, спираючись на національні інтереси та думки співвітчизників, які їх обрали.

"Тому переважна більшість кримських татар, як показала практика всіх виборів на території Україні за останні два десятиліття, голосує відповідно до рекомендацій свого курултаю. Правда, були і є невеликі групи серед кримських татар, які не мають якихось чітких політичних поглядів, але обов'язково закликають голосувати всупереч рекомендаціям курултаю. У них робота така, вони так заробляють собі на хліб", - зазначив Джемільов.

Водночас він додав, що навіть якщо гіпотетично припустити, що курултай закличе кримських татар з якихось міркувань голосувати за Партію регіонів, то "немає жодного сумніву, що більшість так і вчинить, оскільки рейтинг представницького органу кримськотатарського народу доволі високий". "За даними Центру Разумкова - близько 82%", - сказав глава Меджлісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram