ГоловнаПолітика

Вінницькі депутати влаштували демарш через закон про мови

Під будівлею облради зібралися прихильники Об'єднаної опозиції.

Депутати Вінницької облради з фракцій "Батьківщина", "Фронт Змін" і "Єдність" залишили сесійну залу через незгоду з перенесенням на кінець засідання розгляду звернення до Президента України щодо ветування закону "Про засади державної мовної політики".

Сьогодні перед початком чергової сесії Вінницької облради перед приміщенням облради зібралося близько 30 прихильників Об'єднаної опозиції, які виступали проти русифікації України і знищення української мови.

Під час сесії до депутатів звернулася керівник штабу Об'єднаної опозиції у Вінницькій області Людмила Щербаківська, яка попросила розглянути звернення не останнім питанням, як пропонував голова облради, а другим з поіменним голосуванням.

Голова облради Сергій Татюсяк відмовився ставити питання щодо звернення до Президента другим у порядку денному роботи сесії і порушувати регламент роботи сесії.

У відповідь фракція "Батьківщина" в повному складі залишила сесійну залу. Її підтримали депутати від "Фронту Змін" і "Єдності".

Після демаршу опозиції в сесійній залі залишилося 55 депутатів з 132, що є меншістю, а при такому складі облрада не може ухвалювати рішення.

Нагадаємо, в Україні стартувала акція "Україна проти Януковича", мета якої - зупинити антиукраїнський наступ і припинити повноваження Президента Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram