ГоловнаПолітика

Луценко: я вірив, що Ющенка отруїли, а потім самоусунувся

Екс-міністр каже, що подробиці розслідування справи йому не відомо.

Луценко: я вірив, що Ющенка отруїли, а потім самоусунувся
Фото: Макс Левин

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що не розуміє, чому справу про отруєння екс-президента України Віктора Ющенка досі не розкрито.

Таку заяву він зробив, даючи пояснення під час допиту в Печерському районному суді Києва, - повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Я вірив, що Ющенка отруїли. Але все частіше звучало прізвище Жванії, який начебто був причетний до цього", - розповів Луценко, додавши, що з часом "самоусунувся в цієї справи".

Причиною, за словами екс-міністра, стали добрі стосунки з Давидом Жванією.

"Зі Жванією у мене були дружні стосунки. Він запропонував гроші під наш політичний проект без будь-яких умов і його людей у списку. Мене це влаштовувало. Це була мрія кожного політика. Після завершення кампанії Жванія отримав мандат, а я можливість зупинити політику Януковича", - заявив Луценко.

Разом з тим, екс-міністр зазначив, що пообіцяв слідчому прокуратури в той час Галині Климович (яка розслідувала справу про отруєння Ющенка, - ред.), що його міністерство не втручатиметься в перебіг розслідування.

"Щоб у Климович не було ніяких підозр, я їй гарантував, що особисто не буду брати ні ОРД, ні будь-якої довідки з неї. Мене це влаштовувало, тому що я опинився на роздоріжжі. Як учасник Майдану, був упевнений, що Ющенка отруїли, але преса все частіше повідомляла про причетність до цього Жванії. Ці куми стояли по обидві руки від мене, і я відсторонився від справи", - зазначив Луценко.

Крім того, за його словами, він знав, що справу курирує його заступник Євдокимов, але подробиці йому не було відомо.

Нагадаємо, також у суді Луценко розповів про свої стосунки з екс-президентом Віктором Ющенком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram