ГоловнаПолітика

Луценко посміявся над звинуваченнями ГПУ: "Я Ющенко хіба що на три літери не посилав"

Допит екс-міністра завершено.

Луценко посміявся над звинуваченнями ГПУ: "Я Ющенко хіба що на три літери не посилав"
Фото: Макс Левин

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заперечує ймовірні, на думку прокурорів, спроби вгодити Віктору Ющенку під час продовження стеження в рамках розслідування справи про отруєння.

Про це він сказав під час свідчення в суді.

"Версія прокуратури про те, що винесенням цієї постанови я намагався догодити Ющенкові, викликає сміх у всіх, хто хоч трохи цікавиться політичним життям країни. Літо 2009 року - це той момент, коли я Ющенка хіба що на три букви не посилав, усі інші засоби мого спілкування з ним уже було вичерпано", - сказав він.

Екс-міністр зазначив, що 2009-го жодного разу не спілкувався з В. Ющенком ані по телефону, ні віч-на-віч про справи Міністерства внутрішніх справ, усе зводилося до того, що тодішній президент звинувачував його в спробах догодити Юлії Тимошенко.

Резюмуючи свій виступ, Луценко також зазначив: графологічна експертиза встановила, що дату на постанові про продовження стеження за потерпілим Валентином Давиденком ставив не Луценко.

"Дату 06.08.2008 р. було поставлено після того, як Луценко підписав документ. Але слідство не звернуло на це уваги", - сказав Луценко.

Допит екс-міністра, що тривав близько 2 годин, завершено.

Нагадаємо, за версією слідства, Ю. Луценко незаконно санкціонував стеження за одним із фігурантів справи про отруєння Ющенка - водієм екс-заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка Валентином Давиденком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram