ГоловнаПолітика

Міноборони закуповує форму для "солдат майбутнього"

Військовослужбовця заповзялися зробити "бойовим комплексом".

Міноборони закуповує форму для "солдат майбутнього"
Фото: minotawr.ru

Міноборони здійснює закупівлю 300 комплектів бойового одягу та озброєння для "солдат майбутнього".

Про це на прес-конференції заявив перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України віце-адмірал Ігор Кабаненко.

"Для захисту військових від несприятливих факторів бойових умов розроблено комплекс бойового одягу та озброєння "військовослужбовця майбутнього". Триває процедура закупівлі 300 комплектів для апробації під час навчань "Перспектива-2012". У разі позитивного результату, згадане майно буде прийнято на забезпечення вже 2013-го", - сказав Кабаненко.

"Це комплект повністю вітчизняного виробництва. Під час його розробки враховано всі сучасні розробки щодо того, як повинен виглядати вояк майбутнього", - заявив Кабаненко.

Начальник тилу Збройних сил України полковник Євген Вороховський розповів докладніше про нову форму.

"Це буде спеціальна білизна ... термостійкий, утеплений костюм ... який повітря пропускає, і вологу віддає. Це і бронежилет, і сучасна каска і все те, що необхідно бійцеві для того, щоб йому було зручно вести бойові дії. Це також інші підручні засоби, щоб використовувати навігаційне обладнання, щоб він (військовий) був просто як бойовий комплекс", - сказав він.

Нагадаємо, раніше секретар Ради нацбезпеки і оборони Андрій Клюєв заявив, що наразі для вітчизняної армії розробляють сучасні зразки обмундирування на основі найкращих світових стандартів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram