ГоловнаПолітика

Кличко в Москві закликав не турбуватися про долю російської мови в Україні

Проблема надумана і є наслідком свідомих спекуляцій, вважає політик

Кличко в Москві закликав не турбуватися про долю російської мови в Україні
Фото: www.sport-express.ua

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко на прес-конференції в Москві заявив, що в Україні немає проблем із російською мовою.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання російських журналістів про те, чи не боїться Кличко втратити підтримку російськомовних прихильників через його участь в акціях протесту проти мовного закону, повідомляє прес-служба партії.

"Якщо у когось є стурбованість долею російської мови в Україні - це лише наслідок поганої поінформованості або свідомих спекуляцій, до яких вдаються деякі ЗМІ", - сказав Кличко, зазначивши, що в Україні справді відбулися і тривають низка акцій протесту проти мовного закону, в яких він також брав участь.

"Але наголошую, ці акції не були спрямовані проти російської мови. Треба розуміти ситуацію, яка склалася в Україні. 70% друкованих ЗМІ в Україні видають російською мовою. Ніхто і ніколи не забороняв мені чи комусь іншому спілкуватися російською. Але соціологія показує, що за пріоритетністю мовне питання перебуває на 31-му місці. Насправді людей турбує безробіття, відсутність перспектив, зростання цін, неякісні соціальні послуги тощо", - зазначив Кличко.

Політик переконаний, що влада зробила спробу поставити на порядок денний мовне питання через те, що не змогла виконати жодної зі своїх передвиборних обіцянок.

"Це очевидно - була спроба відвернути людей від реальних проблем. Акції протесту, які влада намагалася розігнати силовими методами, за допомогою сльозогінного газу, насправді були спрямовані проти розколу країни і суспільства за допомогою надуманих проблем", - сказав Кличко.

Він звернувся до російських журналістів із проханням не спекулювати на цих темах, оскільки в Україні вони традиційно порушують напередодні виборів і шкодять єдності країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram