ГоловнаПолітика

На Тернопільщині виборців вирішили задобрити квасом

Кандидати в депутати намагаються будь-що підкупити люд.

На Тернопільщині виборців вирішили задобрити квасом
Фото: obozrevatel.com

На Тернопільщині людей безкоштовно пригощали квасом від однієї з політичних сил.

Про це пише "Сегодня". Водночас на Чернігівщині народу роздавали продовольчі пакети з борошном і цукром. Також складали список з адресами тих людей, які отримували пакети.

Зазначимо, харків'янам кандидати, крім стандартного набору - крупи, цукор, чай тощо, роздавали ще телефонні довідники та списки з телефонами райадміністрацій.

На думку політологів, політики, як і раніше, намагаються підкупити виборців, оскільки не мають що іще запропонувати. Однак це не діє так, як сподіваються кандидати.

"Виборець подарунки візьме, але голосувати буде за кого хоче", - каже політолог Вадим Карасьов.

Утім, за словами його колеги Віктора Небоженка, подачки у вигляді сухпайка і грошей можуть спрацювати, якщо кандидати правильно подадуть себе: "Це працює, якщо кандидат представляється таким собі щирим неборакою, їздить простенькою машиною. Але коли приїжджає до виборців особа в "Мерседесі" і дає мішок гречки, вона ніколи не виграє виборів".

"Я думаю, на якогось виборця це, як і раніше, працює, значна частина населення не цікавиться політикою і може проголосувати, якщо вже їм зробили добру справу. Але це працює більше в сільській місцевості", - вважає політолог Михайло Погребинський.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що на Луганщині депутат від Партії регіонів Олексій Кунченко безкоштовно роздає виборцям окуляри.

У Шостці Сумської області виборцям, зокрема ветеранам, роздавали отруту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram