ГоловнаПолітика

Томенко не передумав йти у відставку

Відставка буде, вважає опозиціонер.

Томенко не передумав йти у відставку
Фото: Макс Левин

Віце-спікер парламенту Микола Томенко не має наміру забирати свою заяву про відставку, яку написав після затвердження закону про засади державної мовної політики.

На запитання, чи не планує він забрати свою заяву про відставку Томенко відповів: "Ні, нічого не змінилося".

Разом з тим він зазначив, що міг би змінити рішення, але тільки за умови, що Верховна Рада визнає голосування за мовний законопроект сфальсифікованим.

"Теоретично, я допускаю зміну своєї позиції - за умови, що парламент повернеться до мовного законопроекту і заявить: "Так, дійсно, голосування було сфальсифіковано. Ми визнаємо факт фальсифікацій і шулерства на цьому голосуванні, тому повертаємося до цього питання, створюємо робочу групу, проводимо експертне дослідження і не будемо голосувати, поки громада не прийде до якогось компромісу". Таким чином буде визнано, на мій погляд, трагічну помилку, яка сталася. За таких обставин теоретично я міг би подумати", - зазначив Томенко.

Віце-спікер висловив припущення, що за його відставку проголосують на позачерговому засіданні ВР наприкінці липня.

"Я ще в той день, коли тривало засідання, написав записку голові та просив у п'ятницю проголосувати, але сказали, що треба 10 днів. Тому, думаю, заяву розглянуть і проголосують за звільнення на позачерговому засіданні Верховної Ради, яке, вочевидь, відбудеться наприкінці липня-початку серпня. А я буду активно працювати як народний депутат Об'єднаної опозиції", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram