ГоловнаПолітика

Україна та Ізраїль можуть створити зону вільної торгівлі

За останній час країни ухвалили кілька принципово важливих рішень.

Україна та Ізраїль можуть створити зону вільної торгівлі

Президент України Віктор Янукович і віце-прем'єр-міністр, міністр закордонних справ Держави Ізраїль Авігдор Ліберман обговорили питання створення зони вільної торгівлі між країнами та подальшого розвитку ефективної торгово-економічної взаємодії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Обговорювалися питання створення зони вільної торгівлі, збільшення обсягів торгівлі між країнами", - сказав після зустрічі міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

"Ми виходимо з того, що цей рік може принести близько 1 мільярда доларів загального обміну товарами та послугами", - зазначив він.

Зокрема, Грищенко зазначив, що за останній час Україна та Ізраїль ухвалили кілька принципово важливих рішень, які йдуть на користь громадянам двох країн.

Ідеться про встановлення безвізового режиму.

"Це питання також є важливим із погляду підтримки контактів із нашими співвітчизниками, які в різні часи виїхали до Ізраїлю. Ми підтримуємо постійний і дуже продуктивний діалог із державою Ізраїль на всіх рівнях", - заявив він.

Також обговорювали питання українсько-ізраїльської співпраці в науково-технічній сфері, зміцнення міжособистісних контактів, політичний діалог.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Україна вивчає можливість початку переговорів про створення зони вільної торгівлі з низкою азійських і латиноамериканських країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram