ГоловнаПолітика

СНД скерує 200 спостерігачів в Україну на вибори

Багато спостерігачів приїдуть із метою набути досвіду організації виборів.

СНД скерує 200 спостерігачів в Україну на вибори
Фото: Макс Левин

В Україну на парламентські вибори прибуде 200 спостерігачів від країн - учасниць Співдружності Незалежних Держав.

Про це заявив начальник відділу забезпечення діяльності місії спостерігачів від СНД Євгеній Слобода, повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії України.

"До складу місії планують включити представників дипломатичного корпусу СНД, депутатів вищого рівня, а також членів виборчих комісій країн-учасниць організації. Тому більшість із них, окрім спостереження, матиме на меті не тільки звичайне спостереження, а й набуття досвіду організації виборів, їх методичного забезпечення з подальшим втіленням у своїх країнах", - заявив Слобода.

За його словами, головною метою спостерігачів від СНД стане вивчення застосування виборчого законодавства на практиці та його оцінка.

Для цього вже з 1 жовтня в Києві буде відкрито штаб місії, а довгострокові спостерігачі почнуть свою роботу задовго до цієї дати. При цьому акцент передусім буде зроблено на спостереженні за виборчим процесом не в столиці, а в регіонах, де і будуть рівномірно, з урахуванням адміністративно-територіального устрою України, виконувати свою місію спостерігачі від СНД.

Нагадаємо, Організація з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) вже заявила про намір скерувати в Україну для моніторингу парламентських виборів 700 спостерігачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram