ГоловнаПолітика

Суд допитає Луценка у справі про незаконне стеження 17 липня

Суд перенесли на день, коли його повинні були лікувати.

Суд допитає Луценка у справі про незаконне стеження 17 липня
Фото: EPA/UPG

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Печерський райсуд Києва допитуватиме у справі про незаконне стеження у вівторок, 17 липня.

Відповідне рішення про оголошення перерви в судовому засіданні прийняла головуюча в судовому процесі суддя Анна Медушевська, повідомляє "Народна самооборона".

Слід зазначити, що перед цим Луценко на запитання судді про згоду на оголошення перерви в судовому засіданні відповів, що йому байдуже, сьогодні чи завтра вранці суд продовжить засідання.

"Я лише прошу, щоб не призначали на вівторок, оскільки у вівторок передбачено надання мені медичної допомоги, тому що сьогодні ці процедури були неможливі завдяки суду", - сказав Луценко.

При цьому він зазначив, що в разі ненадання медичної допомоги він може не дочекатися вироку або ж суду доведеться привозити з Харкова "Юлину скляну клітку".

Вислухавши доводи Луценка, суддя, попри це, постановила призначити судове засідання на 9:15 хвилин 17 липня.

Варто зазначити, що в п'ятницю суд завершив слухати свідчення підсудних Олега Павленова та Володимира Тарасенка. Обидва вказали на законність своїх дій, узгодження їх із Генпрокуратурою, зокрема зі слідчим у справі отруєння Ющенка Галиною Климович.

Також обидва підтвердили, що на них чинив тиск слідчий Войченко і їм фактично пропонували дати свідчення проти Луценка в обмін на непорушення справи проти них.

Нагадаємо, сьогодні, 13 липня, суд у справі Луценка про організацію незаконного стеження перейшов до допиту підсудних.

Першим у Печерському райсуді Києва дав свідчення екс-співробітник департаменту кримінального розшуку МВС Олег Павленов, потім його колега Володимир Тарасенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram