ГоловнаПолітика

Азаров розповів Коксу та Кваснєвському, чому перенесли касацію Тимошенко

Потрібна особиста присутність Тимошенко.

Азаров розповів Коксу та Кваснєвському, чому перенесли касацію Тимошенко
Фото: analitica.kiev.ua

Розгляд у суді касації колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко було вкотре перенесено через відсутність підсудної, якій потрібен час для медичного обстеження.

Про це на зустрічі зі спостерігачами від Європейського парламенту в Україні - колишнім президентом Польщі Александром Кваснєвським і екс-президентом Європарламенту Патріком Коксом заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомили в прес-службі Кабінету Міністрів.

Під час зустрічі спостерігачі отримали пояснення щодо трьох перенесень розгляду касації у справі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у Вищому спеціалізованому суді України.

"Вони не відбулися через відсутність Тимошенко на судових засіданнях, оскільки їй було потрібно додатковий час на медичне обстеження", - зазначив прем'єр.

Зокрема, Азаров звернув увагу спостерігачів на те, що вимога особистої присутності Тимошенко під час розгляду касації містилася в остаточному рішенні Європейського суду з прав людини. Саме з цієї причини суд зробив перерву до 16 серпня.

"Як бачите, для нас немає заборонених тем. Ми відкриті щодо всіх питань. Це стосується і медичних консультацій, і присутності європейських представників на судовому процесі. Але ми чітко поділяємо зобов'язання перед міжнародним співтовариством щодо нашої відкритості з одного боку і процедурно-процесуальні моменти - з іншого", - сказав Азаров.

Своєю чергою, Кокс повідомив, що спостерігачі зустрічалися з представниками багатьох неурядових організацій, які поінформували їх про позитивні зміни в житті України.

"Вони додали оптимізму в наше сприйняття поточної ситуації і допомогли нам зробити збалансовану оцінку", - зазначив Кокс.

Нагадаємо, що мета візиту Кваснєвського і Кокса в Україну - моніторинг судових засідань у справах ув'язнених українських опозиціонерів і екс-чиновників.

Також нагадаємо, 12 липня відбулося засідання суду з розгляду касації на вирок екс-прем'єр-міністра Тимошенко у газовій справі. Рішенням суду розгляд касації було перенесено на 10:00 16 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram