ГоловнаПолітика

"Молоді регіони" мають намір законодавчо відстоювати права молоді в країні

Громадська організація провела VI з'їзд.

"Молоді регіони" мають намір законодавчо відстоювати права молоді в країні
Андрей Пинчук

У четвер, під час VI з'їзду Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молоді Регіони", який відбувся у приміщенні виставкового центру АККО Інтернешнл, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в рамках реалізації програми "Доступне житло" уряд повинен вийти на рівень надання 100 тис. квартир на рік під 3% річних для молодих людей.

Азаров також повідомив, що нещодавно парламентом було ухвалено Закон про зайнятість, в якому вирішується питання працевлаштування молодих людей через механізм надання пільг роботодавцям. Їх, за словами прем'єра, звільнять на рік від сплати єдиного соціального внеску за умови створення робочих місць для молоді.

Тим часом, виступаючи перед делегатами з'їзду, голова "молодих регіоналів", народний депутат Україна Адрій Пінчук позначив основні завдання, які стоять перед організацією. "Одним із пріоритетів нашої сьогоднішньої роботи це вдосконалення діючого законодавства з метою вирішення найважливіших молодіжних проблем", - скзал Пінчук.

Він підкреслив, що "за нашої ініціативи в парламенті ухвалили в першому читанні пакет законопроектів з питань забезпечення молоді житлом, враховані пропозиції щодо вирішення проблем першого робочого місця під час ухвалення останньої редакції Закону про зайнятість. Також внесено пропозиції до нової редакції Закону про вищу освіту в частині посилення прав органів студентського самоврядування".

За словами голови Київської організації "Молоді регіони" Володимира Філіппова, "Здоровий спосіб життя", "Активна громадянська позиція", "Національна свідомість" і "Молоді - впевнений старт" - не просто назви стратегічних блоків для здійснення молодіжної політики в Україні - це чотири щаблі до успішного майбутнього, за кожним з яких стоїть колосальна робота команди "молодих регіонів".

Серед своїх поточних проектів організатори з'їзду презентували делегатам концепцію "інтернет-порталу для відбору прогресивних ідей молоді "Є ідея", Всеукраїнський антикорупційний проект громадського контролю "ГРІМ" і соціальну програму для працевлаштування та самореалізації молоді "Молодіжний кадровий резерв".

Перед початком роботи з'їзду було підписано Угоду про об'єднання "Молодих регіонів" з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією "Сильна молодь України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram