ГоловнаПолітика

Путін прилетів до Криму

Президент Росії мав прибути на засідання міждержавної комісії ще о 14:30.

Путін прилетів до Криму
Фото: president.gov.ua

Президент Росії Володимир Путін прибув до Криму.

Там він проведе переговори зі своїм Президентом України Віктором Януковичем і візьме участь в засіданні російсько-української міждержавної комісії.

Зустріч лідерів Росії та України і засідання Міждержкомісії відбудуться в Ялті в Лівадійському палаці - літній резиденції останнього російського імператора Миколи II.

У залі засідання вже бачили міністра освіти Дмитра Табачника, також приїхали віце-прем'єр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков і кримський прем'єр Анатолій Могильов.

За підсумками засідання планується підписати 12 документів. Зокрема, до підписання готуються угоди та меморандуми щодо взаємодії в надзвичайних ситуаціях, з розвитку співробітництва в сфері атомної енергетики, економіки, науки та освіти. Проте жодних документів у газовій сфері підписувати не планують, хоча обговорення цієї проблематики стане однією з важливих тем порядку візиту Путіна в Україну.

За словами помічника глави Російської держави Юрія Ушакова, основну увагу під час переговорів планується приділити розширенню торгово-економічних зв'язків, аналізу виконання наявних домовленостей і опрацювання нових завдань і напрямів багатопланового двостороннього співробітництва.

Буде порушена тематика розширення автопасажирської поромної переправи Кавказ - Крим, де 2012 року спостерігається зростання пасажиропотоку і вантажних перевезень на 20%.

Планується закріпити на папері подальші заходи з розвитку співпраці в атомній сфері. Йдеться про підписання меморандуму, що передбачає створення двох спільних холдингів в галузі ядерного паливного циклу та енергетичного машинобудування.

Очікується, що за підсумками засідання міждержавної комісії президенти підпишуть спільну заяву щодо делімітації морського простору в Азовському та Чорному морях.

Сторони також обговорять розширення договірно-правової бази перебування Чорноморського флоту Росії на території України. Зокрема планується до підписання угода про взаємодію під час попередження надзвичайних ситуацій, пов'язаних з діяльністю військових формувань Чорноморського флоту РФ на території України та ліквідації їх наслідків.

Нагадаємо, офіційна частина заходу мала розпочатися ще о 14.30. причину запізнення російської делегації в прес-службі Кремля не називають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram