ГоловнаПолітика

Проти Княжицького порушили кримінальну справу

Гендиректор ТВі заявляє про тиск на ЗМІ.

Проти Княжицького порушили кримінальну справу
Фото: Макс Левин

Податкова міліція порушила кримінальну справу щодо генерального директора телеканалу ТВi Миколи Княжицького.

Про це він заявив у коментарі виданню Лига.net.

"Проти посадових осіб каналу, в цьому випадку - проти мене, порушено кримінальну справу за ухилення від сплати податків від діяльності нашої компанії. Справа абсолютно абсурдна, ми вже навіть виграли суд, але після суду вони порушили кримінальну справу", - сказав Княжицький.

На уточнююче запитання, про яку суму йдеться, Княжицький відповів: "Шість мільйонів гривень. Коли ми тільки починали працювати, то купили обладнання. Держава повинна була нам повернути ПДВ. Але оскільки ПДВ вони відмовилися повертати, то ми зараховували цей неповернений ПДВ під час сплати податків. І все попередні податкові перевірки сказали, що це законно. А тепер вони кажуть, що ми не мали права цього робити".

"Ми розцінюємо цю ситуацію однозначно як безпардонне і нахабний тиск на свободу слова. По-іншому я не можу це назвати, оскільки навіть рішення суду на нашу користь", - підсумував Княжицький.

Заступник Княжицького з правових питань Олег Радченко розповів, що зараз телеканал готує документи, які буде надано податківцям.

"У нас гості з податкової міліції, які прийшли виконувати постанову слідчого. У них на руках рішення Шевченківського райсуду про проведення у нас вилучення документів фінансово-господарської діяльності за 4 роки", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що в будівлі телеканалу перебувають співробітники податкової, які намагаються провести вилучення документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram