ГоловнаПолітика

Прокурор вважає, що Тимошенко сама не може чітко вирішити питання про відвідування суду

Прокурор пояснила, чому перенесли розгляд касації у справі Тимошенко.

Прокурор вважає, що Тимошенко сама не може чітко вирішити питання про відвідування суду
Фото: www.volynpost.com

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, перебуваючи в лікарні, не може прийняти чітке рішення щодо своєї присутності або відсутності на розгляді касації на вирок у газовій справі.

Про це заявила представник держобвинувачення з цієї касації Оксана Дрогобицька після судового засідання.

"В жодній із її заяв чітко не зазначено про те, що вона не бажає брати участь у судовому процесі… Це і впливає - перебування в лікарні (на ухвалення Тимошенко чіткого рішення щодо участі в засіданні - ред.)", - сказала вона журналістам.

За словами прокурора, "оскільки засуджена Тимошенко перебуває в лікувальному закладі, то вона повною мірою не може скористатися своїм правом (участі в судовому засіданні - ред.)".

На прохання журналістів уточнити, яким чином перебування в лікарні впливає на рішення суду і прохання Тимошенко розглядати касацію без її присутності, Дрогобицька відповіла: "Ви перебуваєте в лікарні. Чи буде ця обставина на Вас тиснути, щоб приймати якісь рішення?".

Нагадаємо, Тимошенко тричі зверталася із заявою до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ про розгляд касації її захисника Олександра Плахотнюка на вирок у газовій справі за її відсутності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram