ГоловнаПолітика

ЄС не знає, що робити з Україною - посол у Німеччині

На думку Клімкіна, сьогодні ЄС перебуває в стані трансформації.

ЄС не знає, що робити з Україною - посол у Німеччині

Голова делегації України на переговорах із ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію Павло Клімкін вважає, що в Євросоюзі немає єдиної думки щодо того, як розвивати відносини з Києвом.

"ЄС не знає, що робити з Україною. Він не знав, що робити з Україною декілька років тому, не знає й нині, і ще деякий період не знатиме", - сказав дипломат.

Клімкін також пояснив, що сформована ситуація пов'язана з труднощами в пошуках політичного консенсусу всередині самого ЄС.

"Йдеться не тільки про географічне розташування України, геополітику та розміри країни, а про внутрішню ситуацію в самому ЄС. Ми ще певний час будемо жити в ситуації, коли ЄС не знатиме, що робити з Україною", - зазначив дипломат.

На думку Клімкіна, на сьогодні ЄС перебуває в стані трансформації, нинішня криза суттєво вплине на Євросоюз і "через деякий час ми будемо мати значною мірою інший ЄС".

При цьому посол висловив сподівання, що найближчим часом буде підписано Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Він також відзначив прогрес у безвізовому діалозі, а також у переговорах щодо спрощення оформлення шенгенських віз для українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram