ГоловнаПолітика

Прихильники Тимошенко біля Вищого спецсуду слухають військові марші

Чекають на брифінг Яценюка.

Прихильники Тимошенко біля Вищого спецсуду слухають військові марші
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Біля вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ зібралося близько 200 прихильників Юлії Тимошенко.

Тепер із динаміків, що їх підвезли мітингувальники, звучать військові марші і пісня "Вставай страна огромная".

Також до Вищого спецсуду прийшли народні депутати від "БЮТ-"Батьківщина" - Павловський, Одарченко, Абдулін, Сочка та інші.

На 09:30 заплановано два брифінги, які будуть проходити окремо. На одному з них виступатимуть захисники Тимошенко, на іншому - Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ розгляне касацію Тимошенко щодо вироку Печерського суду, який засудив екс-прем'єра до 7 років ув'язнення.

Юлію Тимошенко в жовтні 2011 року засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією 2009 року. З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові. З травня через погіршення здоров'я Ю. Тимошенко перебуває на лікуванні в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.

Розгляд касаційної скарги Тимошенко на вирок у газовій справі спочатку було призначено на 15 травня, потім перенесено на 26 червня, потім - на 12 липня. Тимошенко тричі зверталася до суду з проханням розглядати касацію за її відсутності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram