ГоловнаПолітика

ГПУ: комусь дуже кортить, щоб Тимошенко хворіла

Пшонка впевнений, що прихильники екс-прем'єра затягують судовий процес.

ГПУ: комусь дуже кортить, щоб Тимошенко хворіла
Фото: Макс Левин

Тривале лікування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко є спробою затягнути початок розгляду судом кримінальної справи за обвинуваченням екс-прем'єра у зловживанні на посаді керівника "Єдиних енергетичних систем України" (ЄЕСУ).

Про це Генеральний прокурор Віктор Пшонка сказав на прес-конференції.

"Комусь дуже кортить, щоб Тимошенко хворіла і ніколи не почався судовий процес. Про це якось дуже... думає сама Тимошенко і ті політики, народні депутати і прихильники, які біля неї. Скажіть це правильно - затягування судового процесу, судовий процес повинен початися чи ні? І що лікування має (проходити) без конкретної дати завершення, чи що?", - сказав генпрокурор.

Він зазначив, що вважає правильним те, що суд ухвалив рішення отримати висновок судмедекспертів про стан здоров'я Тимошенко, щоб отримати відповідь, чи може вона брати участь в засіданнях суду.

Нагадаємо, наприкінці червня Тимошенко відмовилася пройти обстеження в рамках призначеної судом медекспертизи.

Суд доручив експертам встановити, чи страждає Тимошенко на які-небудь захворювання, якщо так, то чи є вони тяжкими і тривалими, чи може Тимошенко за станом здоров'я брати участь у судовому процесі, чи немає медичних протипоказань для цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram