ГоловнаПолітика

В Одесі міліціонер розбив камеру журналісту за зйомку "поздоровлення" Януковичу

Працівник міліції пояснив свої дії тим, що сонце напекло голову.

В Одесі міліціонер розбив камеру журналісту за зйомку "поздоровлення" Януковичу
Фото: tsn.ua

В Одесі дільничний інспектор Приморського райвідділу міліції з двома помічниками перешкоджав журналістам у висвітленні флешмобу з нагоди дня народження Президента Віктора Януковича.

Як повідомив один з учасників флешмобу, біля будівлі облдержадміністрації люди співали пісні, їли київський торт, пили дитяче шампанське і заочно презентували Януковичу загальний подарунок - листівку з мишеням і величезну хутряну шапку.

Несподівано до групи репортерів, які фіксують подію на відеокамери, підійшов старший лейтенант з двома "громадськими помічниками" в штатському, які почали перешкоджати роботі репортерів. Зокрема, одягнений по формі дільничний інспектор та його супутники стали вимагати від репортерів припинити відеозйомку акції мешканців міста і пред'явити журналістські документи. Хоча своє службове посвідчення офіцер міліції та його помічники пред'явити відмовилися, більш того, люди в штатському лаялися і погрожували журналістам, які проводили зйомку, заявив учасник флешмобу.

Один з репортерів, член спілки журналістів (НСЖУ) Олександр Городилов пред'явив в розкритому вигляді журналістське посвідчення, проте міліціонер захотів його також сфотографувати. У цю саму мить інспектор міліції різким рухом вибив з рук репортера відеокамеру і кинув її на тротуар, а його супутники пригрозили учасникам акції та журналістам тим, що примусово "доставлять до райвідділу" і вимагали припинити відеозйомку флешмобу.

Журналісти зателефонували в чергову частину міліції за номером "102", проте наряд правоохоронців протягом години - до 18.00 - так і не прибув.

За словами учасника акції, дільничний пояснив, що випадково розбив відеореєстратор одного з журналістів, оскільки "сонце напекло голову", і повернув репортеру Городилову його журналістське посвідчення.

Коментуючи інцидент біля будівлі ОДА, керівник Відділу громадських зв'язків Управління МВС України в Одеській області Володимир Шаблієнко заявив: "Зараз за цим випадком проводиться службова перевірка. Як повідомив начальник облУВС Сергій Резніков, до винуватця події будуть застосовані жорсткі заходи дисциплінарного впливу".

Такі напади давно стали повсякденністю. Наприклад, в лютому цього року директор президентської державної резиденції "Залісся" напав на знімальну групу програми розслідувань "Знак оклику" (канал Твi).

Нагадаємо, 9 липня діючий президент України відзначав свій день народження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram