ГоловнаПолітика

Головлікар лікарні погрожує виписати Тимошенко

Депутати нібито дестабілізували роботу лікарні.

Головлікар лікарні погрожує виписати Тимошенко
Михаил Афанасьев
Фото: unian.net

Головний лікар ЦКЛ "Укрзалізниці" (Харків) Михайло Афанасьєв заявляє, що через дії нардепів, які чергували біля палати Юлії Тимошенко, він розглядає можливість виписування екс-прем'єра.

Про це сказано в заяві Афанасьєва, яка розміщена на сайті Харківської обласної державної адміністрації.

"Така поведінка народних депутатів, їх провокації та інсинуації дестабілізує роботу лікарні", - зазначив Афанасьєв.

Він підкреслив, що, користуючись своїми посвідченнями, депутати проходять на територію лікарні і використовують її для заяв та піар-акцій.

Афанасьєв зазначив, що в стаціонарі лікарні перебуває не одна Тимошенко, а ще близько 450 пацієнтів, які теж люди і мають повне право на отримання кваліфікованої допомоги, а також на спокій.

"На 9 поверсі, де вчора весь вечір і ніч постійно перебували народні депутати, всупереч лікувально-охоронному режиму лікарні, про порушення якого я їх двічі попередив, розташовується операційний блок, реанімаційне відділення та післяопераційні палати", - сказано в заяві.

За словами Афанасьєва, депутати також самовільно займали їдальню для пацієнтів нейрохірургічного відділення на 8 поверсі лікарні.

"Я уповноважений заявити, що в разі продовження з боку парламентарів таких дій необхідно буде ухвалювати рішення про виписування зі стаціонарного закладу Юлії Тимошенко, яка вже пройшла курс реабілітації, отримала необхідну їй медичну допомогу, а завдяки медичним заходам демонструє активність і успіхи, має можливість майже кожен день проводити зустрічі по кілька годин з адвокатами і політиками", - сказав Афанасьєв.

Він також уточнив, що всі заяви про додатковий наряд міліції на території лікарні з вуст окремих депутатів є для нього незрозумілими.

Нагадаємо, близько 45 депутатів фракції "Блок Юлії Тимошенко-"Батьківщина" прибули увечері 9 липня в ЦКЛ "Укрзалізниці" і організували чергування на 9 поверсі біля палати Тимошенко з метою запобігання її перевезенню до суду з лікарні 10 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram