ГоловнаПолітика

Народ сам винен, бо вибирає не ту владу, - комуніст

Наступний парламент буде обирати Президента

Народ сам винен, бо вибирає не ту владу, - комуніст
Фото: Макс Левин

Народ сам винен, бо заслуговує на такий рівня життя, який залежить від того, яку владу обирає. Про це під час експертного опитування Інституту Горшеніна "Вибори-2012" заявив народний депутат України (КПУ) Євген Царьков.

"Відповідно, якщо він і далі вибирає мільйонерів, тих, хто сьогодні біґбордами, подачками та наклейками підкуповує людей, а потім це все відніме, то, будь ласка, далі продовжуйте вірити в те, що ліберальна чи капіталістична система більш справедлива, ніж соціалізм", - заявив депутат.

За словами Царькова, комуністи розраховують отримати голоси виборців, які наразі не визначилися.

"Із погляду того, як ми будемо здійснювати так зване "перетягування електорату", хочу сказати на прикладі. Я був нещодавно в окрузі. Прийшли виборці й запитують: а що нам комуністи привезли? Маючи на увазі, які будуть обіцянки - полагодять їм дорогу, або дитячий майданчик поставлять, або будуть обіцяти, що дах зроблять. У нас абсолютно інша тактика - ми говоримо, що обіцяти не будемо нічого в сенсі маргінального підходу. Дах полагодити повинен обласний бюджет чи районний. У кожного інституту є свої функції. І ми хочемо пояснити людям, що ця цифра - 35% тих, хто не визначився, - пов'язана з тим, що люди двадцять років поспіль змінюють не одну владу. А я наголошую, що 18 урядів у нас уже змінилося за 20 років. Змінюється не перший президент. Ми будемо пояснювати, що потрібно міняти систему", - заявив депутат.

При цьому Царьков зазначив принципову важливість для країни майбутніх виборів. "Ось ми і говоримо - або ви вибираєте ліберальну економіку та капіталізм і готові також ділитися своєю працею, своїм пенсійним віком, несправедливою зарплатою, коли отримуєте дві тисячі, а хтось заробляє мільйони, або ви голосуєте за соціалізм, за комуністів, за ту економіку.

Зараз ми робимо вибір не на 5 років, тому що вибори президента буде проводити вже наступний парламент, а люди визначають своє життя років на сім. А з урахуванням того, що новий парламент може або змінити Конституцію, або термін президентства (а я знаю, це вже роблять - на прикладі Росії), то на найближчі років десять", - заявив народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram