ГоловнаПолітика

Колесніченко: Янукович пообіцяв підписати переголосований закон про мови

Партія регіонів готує на серпень позачергову сесію парламенту.

Колесніченко: Янукович пообіцяв підписати переголосований закон про мови
Фото: http://nbnews.com.ua

Фракція Партії регіонів має намір переголосувати на позачерговій сесії Верховної Ради в серпні закон про мовну політику для того, щоб Президент Віктор Янукович зміг його підписати.

Про це, виступаючи на сесії севастопольської міськради, заявив автор скандального закону нардеп Вадим Колесніченко.

На його думку, поведінка спікера Верховної Ради Володимира Литвина продиктована бажанням сподобатися виборцям ну мажоритарному окрузі.

Щоби розв'язати кризу, фракція Партії регіонів внесла подання до Конституційного суду з проханням роз'яснити, хто повинен підписувати законопроект у разі, якщо спікер відмовляється це зробити.

Ще одне подання, подане фракцією ПР у КС, має прояснити, як повинен поводитися парламент у випадку, коли спікер подав заяву про відставку. Його було подано після того, як Литвин відмовився підписати проголосовані зміни до регламенту, згідно з якими спікера можна відправити у відставку простою більшістю відкритим голосуванням.

"Ми вважаємо, що Конституційний Суд розгляне ці подання в прискореному порядку до початку серпня. У нас заплановано проведення позачергової сесії, щоб ми могли зібратися і домогтися того, щоб законопроект було підписано і передано на підпис Президенту. Вчора з Президентом була відверта розмова, і він підтвердив, що наполягає, щоб права людини були захищені, і зробить усе від нього залежне, щоб законопроект, проголосований у Верховній Раді, набув чинності", - сказав Колесніченко.

Севастопольська міськрада, заслухавши інформацію нардепа, прийняла звернення до парламенту України на підтримку закону про засади мовної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram