ГоловнаПолітика

Медики радять захисникам української мови відмовитися від голодування

Голодування - шлях проти власного здоров'я, навіть якщо є високі цілі.

Медики радять захисникам української мови відмовитися від голодування
Фото: censor.net.ua

Медики закликають протестувальників біля Українського дому в Києві пити більше води і перебувати в тіні, а голодуючих - припинити голодування.

"Вживайте достатню кількість рідини. Крім того, голодування - шлях проти власного здоров'я, навіть якщо є високі цілі. Моя порада - припинити голодування, щоб зберегти здоров'я", - порадив головний дієтолог Міністерства охорони здоров'я України Олег Швець на прес-конференції у вівторок у Києві .

Як зазначив головний дерматолог МОЗ Олександр Літус, голодуючим необхідно максимальну кількість час перебувати в тіні або під парасолькою.

За його словами, їм рекомендується носити одяг, що захищає від сонячного опромінення, а на обличчя і руки наносити сонцезахисний крем.

Як повідомляли, після затвердження Верховною Радою 3 липня Закону "Про засади державної мовної політики" біля Українського дому почався протест. Того ж дня низка народних депутатів оголосили голодування, яке закінчилося 6 липня ввечері. Акцію продовжила молодь, станом на 9 липня біля Українського дому перебувало 9 голодуючих.

Учора повідомляли, що голодуючим біля Українського дому стало погано. Нардеп В'ячеслав Кириленко заявив, що до них не пропускали "швидку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram