ГоловнаПолітика

Російський Перший канал розповів про роки насильства над росіянами в Україні

Усупереч офіційному перепису, їх нарахували понад 20 мільйонів.

Російський Перший канал розповів про роки насильства над росіянами в Україні

Російський Перший канал у своєму випуску новин розповів глядачам про "насильницьку українізацію" в Україні.

Сюжет вийшов в ефір 8 липня і був присвячений затвердженню мовного закону, який фактично прирівнює російську мову до української.

У підводці до сюжету ведучий каже, що "ця незначна в будь-якій країні світу подія сколихнула українських націоналістів".

"Показово, що за роки насильницької українізації, коли в країні, де живе понад 20 мільйонів росіян, примусово всюди насаджували українську мову та перекручували російську історію, прищеплювали брехню про геноцид українців і героїзм бендерівців (ведучий виголосив це слово саме так, - ред.), не було з боку російськомовних і сотої частки таких пристрастей, як сьогодні", - видав ведучий.

Після цих слів пішов шестихвилинний сюжет під назвою "Загальна мова", що розповідає про ухвалення мовного закону та "несправедливі" протести "націоналістів".

Зазначимо, з боку Росії вже не вперше суттєво завищують кількість росіян, які проживають в Україні. Так, у серпні 2010 року тодішній прем'єр Володимир Путін заявив, що в Україні 17 млн росіян. Раніше російський МЗС сказав, що росіяни є в Україні державотворчим народом.

Згідно з офіційним переписом населення, на 2001 рік етнічними українцями є 77,8% населення країни, етнічними росіянами - 17,3%, тобто це менш ніж 8 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram