ГоловнаПолітика

Суддя продовжила зачитувати Луценкові покази свідків

Екс-міністр наполягає, що головуюча використовує матеріали іншої справи.

Суддя продовжила зачитувати Луценкові покази свідків
Фото: EPA/UPG

Суддя у справі Юрія Луценка, якого звинувачують у незаконній організації стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння колишнього президента Віктора Ющенка, Ганна Медушевська продовжила сьогодні зачитувати свідчення свідків.

Зокрема, головуюча почала зачитувати свідчення колишнього керівника слідчо-оперативної групи, яка розслідувала справу про отруєння Ющенка, Галини Климович.

Почувши це, Луценко висловив черговий протест на дії судді, зазначивши, що ці свідчення свідок давав зовсім в іншій кримінальній справі, за якою йому вже винесено вирок.

Попри це, Медушевська ніяк не відреагувала на це і продовжила зачитувати покази.

Нагадаємо, Луценкові висунуто звинувачення за ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) під час розслідування справи про отруєння Ющенка.

Екс-міністра звинувачують в тому, що 2009 року він продовжив оперативні заходи з розслідування справи про отруєння Ющенка - організував стеження за водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком.

Цей епізод справи щодо екс-міністра було виділено в окрему справу 21 січня 2012 року.

Як зазначено в обвинувальному висновку, "екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, а також Олег Павленов і Володимир Тарасенко (які працювали в департаменті карного розшуку МВС), будучи представниками влади і службовими особами, вчинили зловживання владою, тобто умисне використання службовою особою і представником правоохоронного органу влади всупереч інтересам служби, яке завдало суттєвої шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам Валентина Давиденка".

За версією слідства, Віктора Ющенка отруїли 5 вересня 2004 року на дачі Сацюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram