ГоловнаПолітика

Німецький лікар Тимошенко погодився на консиліум?

Харківські фахівці вважають, що екс-прем'єра лікують неправильно.

Німецький лікар Тимошенко погодився на консиліум?
Фото: radiosvoboda.org

Лікуючий лікар екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко німецький спеціаліст Лутц Хармс дав попередню згоду на проведення консиліуму щодо лікування Тимошенко.

Про це вчора в Харкові заявила головний спеціаліст із неврології Міністерства охорони здоров'я України Тамара Міщенко.

За її словами, якщо за два місяці німецькі спеціалісти не досягли успіхів у лікуванні Тимошенко, то необхідно спільно обговорити ситуацію і з'ясувати, що є неправильним у методах лікування.

Міщенко також повідомила, що вчора, 9 липня, харківські медики розмовляли з Хармсом, і він дав попередню згоду на проведення такого консиліуму.

Нагадаємо, вчора семеро членів Харківського медичного товариства висловили припущення, що Тимошенко неправильно лікують. Так, депутат Харківської міської ради - головний лікар міської клінічної лікарні № 13 Алла Бодейко зазначила, що лікуванням Тимошенко займаються німецькі фахівці, а харківська медична громадськість не має практично ніяких відомостей про лікування. Бодейко припустила: якщо протягом двох місяців, які Тимошенко перебуває в стаціонарі, не було досягнуто позитивних зрушень, то або неправильно виконують медичні призначення, або взагалі лікування призначено неправильно.

Своєю чергою, член-кореспондент Національної академії медичних наук України професор Ірина Гречаніна зазначила, що на сьогодні навіть не з'ясовано причини захворювання Тимошенко, тому неможлива ефективна і точна терапія. "Ми, представники харківської медичної громадськості, хочемо звернутися до німецьких колег із вимогою провести професійний діалог і отримати відповідь на запитання, чому лікарі приватної клініки "Шаріте" не можуть вилікувати одну пацієнтку", - заявила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram