ГоловнаПолітика

Депутатам пропонують заборонити використовувати зображення дітей у політрекламі

Українські політики готуються до парламентських виборів.

Депутатам пропонують заборонити використовувати зображення дітей у політрекламі
Фото: Макс Левин

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко пропонує парламентові заборонити використовувати зображення дітей у політичній рекламі.

Про це йдеться в проекті закону №10698, зареєстрованому в Раді 4 липня.

Законопроектом запропоновано доповнити статтю 20 Закону "Про рекламу" положенням про заборону використовувати зображення дітей у рекламі політичних партій, осіб, які претендують на займання виборних посад в органах державної влади, і посадових осіб.

Також запропоновано заборонити використання зображення дітей у соціальній рекламі, розміщеній на замовлення політичних партій, претендентів на займання виборних посад в органах держвлади і чиновників.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що останнім часом системного характеру набула практика використання зображень дітей у політичній рекламі, надто перед парламентськими виборами.

На думку автора законопроекту, така практика спрямована на здобуття симпатій виборців у зв'язку з їхнім позитивним ставленням до дітей.

Нагадаємо, у квітні 2010 року Рада ухвалила в першому читанні законопроект №3002 "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу "(щодо ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних партій і громадських організацій)".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram