ГоловнаПолітика

В Одесі стартували українсько-американські навчання "Сі Бриз-2012"

Навчання триватимуть до 21 липня.

В Одесі стартували українсько-американські навчання "Сі Бриз-2012"

В Одесі почалися двосторонні українсько-американські навчання "Сі Бриз-2012" із запрошенням представників інших країн.

У церемонії відкриття навчань взяли участь тимчасово виконуючий обов'язки командувача Військово-морських сил України віце-адмірал Юрій Ільїн, командувач шостого флоту США віце-адмірал Френк Пандольфо, керівник навчань "Сі Бриз-2012" капітан першого рангу Денис Березовський (ВМС України), співдиректор навчань "Сі Бриз-2012" капітан першого рангу Ден Шаффер, учасники навчань, представники місцевих органів влади.

Навчання проводяться відповідно до Програми двостороннього співробітництва між міністерствами оборони України і США на 2012 рік, їх темою є міжнародна операція з безпеки на морі. Всього в навчаннях беруть участь 17 країн.

На прес-конференції з приводу початку "Сі Бриз-2012" тим. в. о. командувача ВМС України Ільїн висловив переконання, що "навчання "Сі Бриз-2012" будуть сприяти як підвищенню рівня вишколу, підготовки сил флотів до проведення міжнародної операції з безпеки на морі, так і поглибленню довіри між військовими моряками і країнами, які вони представляють".

За словами українського віце-адмірала, нинішні навчання проводиться з метою відпрацювати за єдиними стандартами дії багатонаціональних штабів і сил під час планування і проведення міжнародної операції з безпеки на морі, продемонструвати світові мирні наміри України, спрямовані на забезпечення миру в регіоні.

У морській компонент навчань увійшли шість кораблів, катерів та суден, в береговий - бойова тактична група морської піхоти загальною чисельністю близько 300 осіб і 36 одиниць автобронетанкової техніки. В авіаційний компонент увійшли кілька літаків і вертольотів.

Навчання триватимуть до 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram