ГоловнаПолітика

Біля Українського дому за сприяння міліції встановлюють сцену

Готується контр-мітинг?

Біля Українського дому за сприяння міліції встановлюють сцену
Фото: byut.com.ua

Невідомі почали встановлювати сцену за огорожею біля Українського дому за сприяння міліціонерів.

Про це повідомляє Мистецьке об'єднання ОsтаNNя Барикада на своїй сторінці в Facebook.

Також в повідомленні йдеться про те, що навколо Українського дому "почали збиратися підозрілі бабусі й дідусі з плакатами".

"Очевидно, готується контр-мітинг", - йдеться в повідомленні мистецького об'єднання ОsтаNNя Барикада.

Зазначимо, що після ухвалення 3 липня "мовного" закону в Україні відбуваються акції протесту. На захист української мови мітингують не лише в Києві, а й в інших великих українських містах, а також в Криму.

Під Українським домом перебувають захисники української мови. Вони оголосили голодування на знак протесту проти скандального законопроекту Ківалова-Колесніченка №9073 "Про засади державної мовної політики".

Варто також нагадати, що після того, як в п'ятницю, 6 липня, була закрита сесія Верховної Ради, політичні партії оголосили про завершення акції під Українським домом. Однак на сходах перед Будинком залишилися громадські активісти, які вирішили продовжувати акцію.

Разом з активістами залишився народний депутат і засновник мистецького об'єднання ОsтаNNя Барикада Олесь Доній, машину якого вчора невідомі закидали камінням, а пізніше співробітники міліції, заблокувавши, не пропустили до сходів Українського дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram