ГоловнаПолітика

Затримано ідеолога двох націоналістичних організацій України

Олег Однороженко свого часу запам'ятався погрозами зірвати матчі Євро-2012.

Затримано ідеолога двох націоналістичних організацій України
Олег Однороженко

У Києві затримали головного ідеологічного референта організації "Патріот України" і Соціал-національної асамблеї харків'янина Олега Однороженка.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на сайт Соціал-національної асамблеї.

У СНУ зазначають, що Однороженка затримали "за невідомих обставин" 5 липня ввечері. Повідомляють, що Однороженка вже етапували до Харкова, але організація наразі не знає, які звинувачення висувають йому.

"Соціал-національна асамблея й організація "Патріот України" вважають це продовженням репресій проти українських націоналістів загалом і СНУ та "Патріота України" зокрема", - йдеться в повідомленні СНУ.

У СНУ зазначають, що це вже дев'ятий ув'язнений організації "Патріот України" та Соціал-національної асамблеї. За минулий рік було ув'язнено лідера "Патріота України" Андрія Білецького та членів організації Ігоря Михайленка, Віталія Княжевського, Олексія Паршакова, Євгена Кравчуна, Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза, Володимира Шпару.

УНІАН наразі не вдалося отримати коментар у представників харківського осередку "Патріота України", зв'язку з офісом організації в Харкові немає.

У Відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України Харківської області УНІАН повідомили, що наразі у провадженні Слідчого управління ГУ МВС перебувають кримінальні справи, порушені за ч. 2 і 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Хуліганські дії скоїв житель Харкова. Він у рамках розслідування цих справ, а також тому, що перебував у розшуку і переховувався від слідства, за рішенням Київського районного суду Харкова, 5 липня був затриманий працівниками харківської міліції в Києві. Чоловіка доправили до Харкова, проводяться необхідні слідчі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram