ГоловнаПолітика

Freedom House: Україна повинна стати для ЄС можливістю, а не "головним болем"

Президент організації вважає, що санкцій вдасться уникнути.

Freedom House: Україна повинна стати для ЄС можливістю, а не "головним болем"

Президент міжнародної організації Freedom House Девід Креймер вважає, що Україна повинна презентувати себе перед Євросоюзом як нову можливість, а не проблемну країну.

Коментуючи ситуацію в Україні, Креймер зазначив: те, "що ми бачимо нині, є проявом серйозного розчарування і щодо помаранчевих політиків, і щодо нинішньої влади. Громадяни хочуть бачити нові обличчя".

"Про Україну не забули! Але внутрішні проблеми Євросоюзу дуже серйозні. Брюссель просто не хоче, щоб у перелік його власних проблем додалися ще й проблеми України. Тому Україна повинна показати себе не як проблему, а як рішення проблеми, як певну можливість. У тому числі й у галузі розвитку демократії. Але зараз Україну розглядають країни ЄС не як нову можливість, а як головний біль. А в Євросоюзу достатньо свого головного болю", - наголосив голова Freedom House, відповідаючи на запитання щодо відносин Україна-ЄС.

До того ж, Кремер заявив, що "санкцій проти України ніхто не хоче. Санкції є індикатором якогось повного провалу. Санкції відображають глибоке розчарування в лідерах країни і в спробах повернути її на демократичний шлях розвитку. Я сподіваюся, що проти України таких санкцій не вводитимуть".

На думку міжнародного правозахисника, парламентські вибори в Україні стануть критичним випробуванням для країни.

Нагадаємо, Freedom House 5 липня оприлюднив продовження звіту щодо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram