ГоловнаПолітика

ОБСЄ направить в Україну 700 спостерігачів

ЦВК обіцяє усіма способами сприяти майбутнім спостерігачам.

ОБСЄ направить в Україну 700 спостерігачів

Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ ОБСЄ) планує направити для спостереження за майбутніми парламентськими виборами в Україні 100 довгострокових і 600 короткострокових спостерігачів.

Як повідомили у Відділі взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК, про це заявив директор Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Яніж Ленарчич під час робочої зустрічі з заступником голови Центральної виборчої комісії Андрієм Магерою.

На зустрічі, яка відбувалася на прохання місії БДІПЛ ОБСЄ, обговорювалися питання підготовки ЦВК до парламентських виборів і майбутньої міжнародної спостережної місії цієї організації.

Під час зустрічі заступник голови ЦВК поінформував про підготовку до майбутніх виборів народних депутатів України, а також про певні особливості виборчого процесу. Особливо глибоко сторони обговорили актуальні питання формування виборчих комісій різного рівня.

У свою чергу, Ленарчич запевнив, що БДІПЛ ОБСЄ буде працювати в Україні чесно, відкрито і прозоро, без упередженості і заздалегідь підготовлених суджень.

Магера висловив готовність всіма способами сприяти майбутнім спостерігачам з першого дня їх роботи в Україні.

Нагадаємо, що парламентські вибори в Україні повинні відбутися наприкінці жовтня 2012 року. Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяв запросити стільки спостерігачів, скільки зможуть приїхати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram