ГоловнаПолітика

Луцькі депутати пропонують позбавити громадянства Ківалова та Колесніченка

Міськрада вимагає від Президента ветувати закон про мови.

Луцькі депутати пропонують позбавити громадянства Ківалова та Колесніченка
Фото: delfi.ua

Депутати Луцької міської ради пропонують позбавити українського громадянства авторів закону про засади державної мовної політики і притягнути їх до кримінальної відповідальності.

Як повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради, про це йдеться в заяві-зверненні депутатів міськради, яку ухвалили вчора.

Депутати пропонують ”позбавити україського громадянства авторів закону про мови Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова як відвертих україноненависників і притягнути їх до кримінальної відповідальності за тотальне ігнорування Конституції України".

Міськрада також вимагає від Президента, Ради національної безпеки і оборони та генерального прокурора "запобігти підписанню антиукраїнського закону Президентом України Віктором Януковичем. Розпустити Верховну Раду як орган, що втратив свої законодавчі конституційні функції, і який через дії провладної більшості перетворився на відвертий інструмент наступу на українську мову, історію, ідентичність".

Як зазначено в заяві, "закон роздвоює "язик" українському народу. Роздвоєний язик є лише у плазунів. Український народ ніколи не повзав, і повзати не буде. Мовний закон - це відверта спекуляція перед виборами, це наступ на знищення національної ідентичності українців і черговий крок до знищення незалежної Української держави".

Крім того, депутати вимагають оприлюднити імена п'яти народних депутатів - вихідців з Волині, які проголосували за цей закон.

Раніше повідомляли, на Львівщині перекрили міжнародні траси на захист української мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram