ГоловнаПолітика

Депутати продовжили перебування українських миротворців у Конго

Комітет Ради рекомендував установити термін до 30 червня 2013 року.

Депутати продовжили перебування українських миротворців у Конго
Фото: http://tsn.ua

Верховна Рада України продовжила термін перебування українських миротворців у Конго.

За закон про схвалення рішення Президента України про скерування миротворчого контингенту для участі України в місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго проголосували 260 народних депутатів із 270 зареєстрованих у залі.

Президент запропонував парламенту пролонгувати перебування українських миротворців.

Водночас заступник голови комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Гриневецький зазначив, що комітет рекомендує парламенту ухвалити цей закон, проте в ньому не зазначено терміну, до якого продовжено перебування українців у Конго.

За словами Гриневецького, комітет рекомендує парламенту встановити цей термін до 30 червня 2013 року.

Як повідомляли, 22 грудня 2011 року Верховна Рада схвалила рішення Президента про скерування миротворчого контингенту - 200 військовослужбовців - для участі України в місії ООН зі стабілізації ситуації в ДР Конго. Зараз у Конго перебувають 157 українських миротворців і 4 вертольоти Мі-24 Збройних сил України, вони служать у складі місії ООН у цій країні.

Нині 627 українських військових виконують миротворчі завдання у складі 9 місій ООН і НАТО. Група українських миротворчих контингентів, яка включає 562 військовослужбовців, представлена в Ліберії, Косово і Демократичній Республіці Конго. Ще 65 українських військових працюють як миротворчий персонал місій у Південному Судані, Конго, Придністров'ї, Ліберії, Косово й Афганістані.

Раніше повідомляли, що в Нью-Йорку відкрили фотовиставку, присвячену українським миротворцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram