ГоловнаПолітика

Парубієві виписали протокол за погану поведінку біля Українського дому

Нардеп повістку бачив, але її виписали на якогось фермера.

Парубієві виписали протокол за погану поведінку біля Українського дому
Фото: byut.com.ua

Депутатові з фракції НУ-НС Андрієві Парубію пред'явили протокол про адміністративне правопорушення під Українським домом.

За словами депутата, йому інкримінують адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 185 (зі значком 1) Кодексу України про адмінправопорушення. У протоколі зазначено, що вчора йому було оголошено постанову Окружного адміністративного суду Києва про обмеження права на мирні зібрання, демонстрації і мітинги шляхом заборони проведення заходів з учорашнього дня за адресою Київ, Хрещатик, 2 (Український дім).

"Незважаючи на доведені вимоги, продовжував проводити мітинг, чим порушив установлений порядок організації і проведення мітингів і зібрань", - сказано в протоколі.

"Вони вважають, що я отримав цю постанову, хоча підпису я не ставив. Вони кажуть, що є відеофіксація того, як я отримав, і на підставі цього вони вважають, що я порушую законодавство, продовжуючи проводити мітинг. На підставі цього проти мене складено протокол про адміністративне правопорушення", - заявив Парубій.

Він також зазначив, що його дійсно вчора повідомляли про рішення суду. На його прохання йому надали копію. Він також повідомив, що підпис поставити він відмовився, оскільки в рішенні йшлося про заборону "якомусь громадянинові на букву П. в якомусь фермерському господарстві".

"Там не було згадки про наш мітинг, тому я сказав, що тут проходить моя зустріч із виборцями. Там нічого не сказано про те, що я в цьому праві обмежений. Я сказав, що ця постанова не до мене. Нехай шукають житомирське фермерське господарство і вручають йому цю постанову", - порадив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram