ГоловнаПолітика

Противник мовного закону прикував себе до поручнів Запорізької ОДА

На главу запорізької "Просвіти" склали адмінпротокол.

Противник мовного закону прикував себе до поручнів Запорізької ОДА
Фото: Макс Левин

У Запоріжжі організатор мітингу проти мовного закону прикував себе до поручнів у будівлі облдержадміністрації.

Сьогодні на площі перед будівлею Запорізької ОДА з ініціативи обласної громадської організації "Просвіта" відбувся мітинг протесту проти мовного закону, в якому взяли участь понад 100 осіб з прапорами, символікою "Просвіти" і транспарантами.

Проведення цієї акції було заборонено судом, у зв'язку з чим міліція практично відразу після її початку затримала главу правління запорізької "Просвіти" Олега Ткаченка.

Водночас, щоб затримати Ткаченка, правоохоронцям довелося викликати слюсаря: після оголошення рішення суду він прикував себе, ще одного учасника акції та дитину ланцюгом з навісними замками до поручнів пандуса Запорізької облдержадміністрації.

Після того як главу запорізької "Просвіти" було звільнено, його посадили в автомобіль і доставили в Орджонікідзевський райвідділ міліції для складання адмінпротоколу, частина учасників акції протесту пройшла до Орджонікідзевського РВВС, інші, закривши транспаранти і звернувши прапори з символікою "Просвіти", продовжували акцію під державними прапорами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram