ГоловнаПолітика

Герман не виключає, що Президент ветує мовний закон

Радник очікує кілька варіантів рішення.

Герман не виключає, що Президент ветує мовний закон
Фото: Макс Левин

Радник Президента-керівник головного управління Адміністрації Президента з гуманітарних і суспільно-політичних питань Ганна Герман допускає ветування Президентом Віктором Януковичем закону про мовну політику.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Герман.

"Якщо з парламенту надійде на підпис Президентові документ, який проголосовано днями, то можна очікувати кількох варіантів рішення. Я не виключала б і вето", - сказано в ньому.

Водночас радник підкреслила, що Президент ухвалить своє рішення тільки після консультацій з експертами, і тільки якщо закон повністю відповідає Конституції, яка визначає українську мову як державну.

"Половина населення України російськомовна, і необхідно ставитися до неї з повагою, і цей факт буде враховуватися при прийнятті рішення Януковичем, який є Президентом усієї України, а не окремих регіонів", - зазначила Герман.

Нагадаємо, 3 липня Рада ухвалила закон про засади державної мовної політики, що передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади в разі проживання щонайменше 10% носіїв на територіях, де поширена ця мова.

Одразу після ухвалення закону опозиційні сили розпочали акції протесту, зокрема в Києві біля Українського дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram