ГоловнаПолітика

Українці в Австралії обурені ухваленням мовного закону

Представники громади закликали Януковича не підписувати документ.

Українці в Австралії обурені ухваленням мовного закону
Фото: byut.com.ua

Союз Українських Організацій Австралії (CYOA) й українська громада Австралії висловили глибоке обурення з приводу затвердженого Верховною Радою України Закону "Про засади державної мовної політики".

"Внесення самого законопроекту було кроком, зробленим для того, щоб розділити народ. Це без сумніву підривна робота "п'ятої колони" в нашій країні. Аргументація для його внесення не підлягає міжнародним критеріям. Це лише" аргумент "для провокації", - йдеться в тексті відкритого листа української громади Австралії поширеного в середу.

Повага до державної мови, її розвитку та поширення - це також обличчя тих, хто творять державну політику. В Україні з'явився великий пробіл - є недолік політиків, які готові творити українську державну політику.

У листі зазначено, що день ухвалення закону - "це ще один доказ цього явища, ще один приклад браку національно свідомих політиків в Україні. Сьогодні кожен українець повинен вимагати, щоб ті, хто вносили цей закон, ті, хто його відстоювали і за нього проголосували, пішли у відставку".

"Президент України, який зобов'язаний захищати добро і розвиток української держави, має тільки один вибір - не підписувати цього документа. Будь-які інші кроки президента слід вважати такими ж, що їх зробили ті, хто проголосував за цей закон. А відтак вимоги до нього повинні бути такі самі, як і до тих, які зробили цей антидержавний крок, - піти у відставку", - сказано в повідомленні.

Українська громада Австралії оцінює нинішній час і насильство над державною мовою певною мірою визначальним і вирішальним у долі нинішньої влади.

Українська громада Австралії солідарна з українським народом, із тими патріотами, які поважають Україну, українську мову, виявляють повагу до національних меншин, але вимагають у своїй державі відстояти свою правду.

"Українська громада Австралії закликає Президента негайно втрутитися в цю справу, заявити свою відмову підписати закон і закликати політиків, в яких бракує розуміння бути українським політиком в українській державі, негайно подати у відставку", - йдеться у відритому листі.

Як повідомляли, Верховна Рада України на засіданні у вівторок 248 голосами ухвалила Закон "Про засади державної мовної політики", який значно розширює сферу застосування російської мови.

Парламентська опозиція заявила, що "мовний" закон 3 липня було затверджено зі значними порушеннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram