ГоловнаПолітика

Церковники просять Януковича ветувати закон Колесніченка-Ківалова

Під зверненням не підписалися глави УПЦ МП митрополит Володимир і предстоятель УАПЦ патріарх Мефодій.

Церковники просять Януковича ветувати закон Колесніченка-Ківалова

Глави церков і релігійних організацій України звернулися до Президента Віктора Януковича із закликом не підписувати закон про мови.

Про це йдеться у відкритому листі до В. Януковича.

"Ми наполегливо закликаємо вас не підписувати вибухонебезпечний мовний законопроект № 9073, накласти на нього вето і повернути до Верховної Ради для справжнього повноцінного розгляду та відпрацювання збалансованого рішення", - йдеться в листі.

Церковники також закликали голову держави стати ініціатором загальнонаціонального громадського та фахового діалогу навколо мовної проблематики.

"Саме його підсумки повинні лягти в основу принципово нового законопроекту, який дійсно забезпечить розвиток збалансованої мовної політики в Україні. Такої політики, яка одночасно захищатиме державний статус української мови і сприятиме розвитку та функціонуванню мов національних меншин", - зазначають глави церков і релігійних організацій.

Під листом свої підписи поставили предстоятель УПЦ КП патріарх Філарет, верховний архієпископ Києво-Галицької УГКЦ Святослав, керуючий справами Римсько-Католицької Церкви в Україні єпископ Маркіян Трофим'як, президент Всеукраїнського союзу об'єднань євангельських християн-баптистів В'ячеслав Нестерук, старший єпископ Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської - п'ятидесятників Михайло Паночко, старший пресвітер Союзу вільних церков християн євангельської віри України Василь Райчинець, єпископ Української лютеранської Церкви В'ячеслав Горпинчук, голова Духовного управління мусульман України Шейх Ахмед Тамім і президент Українського Біблійного Товариства Григорій Комендант.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram