ГоловнаПолітика

Опозиція: Янукович наказав переголосувати мовний закон

Яценюк знову заявив, що Литвин не підпише закон.

Опозиція: Янукович наказав переголосувати мовний закон
Фото: byut.com.ua

Опозиція вважає, що більшість у парламенті спробує вдруге розглянути мовний закон.

Про це на мітингу перед Українським домом повідомив лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк.

"Литвин не підпише цей закон. Однак вони точно відправлять цей проект на нову процедуру голосування", - сказав Яценюк.

У такому разі, за його словами, опозиція насамперед вимагатиме особистого голосування кожного народного депутата у Верховній Раді. І тоді, переконаний Яценюк, необхідних 226 голосів не буде.

Політик зазначив, що повторний розгляд законопроекту ймовірний завтра або післязавтра, "оскільки це особиста вказівка Януковича".

За його словами, для ухвалення законопроекту, відповідно до процедури, необхідно два-три дні, і саме тому не можна "згортати акцію".

Лідери опозиції закликали учасників акції залишатися на Європейській площі, а завтра о 9-й ранку прийти до будівлі ВР

Так, Микола Томенко закликав мітингувальників увечері та вночі залишатися біля Українського дому. При цьому він нагадав, що опозиція вважає, що рішення суду про заборону масових акцій у центрі міста не стосується зборів перед Українським домом, оскільки тут народні депутати проводять зустріч зі своїми виборцями.

Томенко закликав захисників української мови завтра о 09.00 прийти до приміщення парламенту, щоб чинити тиск на депутатів від більшості в разі, якщо вони спробують удруге розглянути мовний закон.

А. Яценюк, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що депутати і цієї ночі планують залишитися біля Українського дому. Він сказав, що розроблено графік чергування народних депутатів від опозиції, щоби протягом цієї ночі хтось із депутатів залишався на Європейській площі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram