ГоловнаПолітика

"Регіонали" відкликали свої голоси за закон про мови

Депутати заявляють, що не перебували в сесійній залі під час голосування.

"Регіонали" відкликали свої голоси за закон про мови
Фото: Макс Левин

Народний депутат від Партії регіонів Орест Муц і народний депутат, голова Івано-Франківської обласної організації Партії регіонів Василь Чуднов відкликали свої голоси за закон про засади державної мовної політики.

Про це Муц заявив сьогодні під час телефонної прес-конференції.

За словами депутата, відповідну заяву він написав на ім'я голови Верховної Ради і надіслав в апарат парламенту. Аналогічні заяви, за його словами, подали також голова Івано-Франківської обласної організації Партії регіонів Василь Чуднов і голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук.

"Ми троє вийшли із залу хвилин на 15, я навіть не сподівався, що обговорюватимуть цей законопроект, його не було в порядку денному. Тільки-но я дізнався, що моя картка проголосувала, відразу написав заяву, в якій вказав, що відкликаю свій голос, оскільки в момент голосування був відсутній, а результат голосування суперечить моїй позиції і переконанням", - пояснив Муц.

Він запевнив, що залишається противником введення другої державної мови в Україні. На початку червня Муц і Чуднов не підтримали мовний законопроект у першому читанні.

Нагадаємо, 3 липня за ухвалення мовного закону в цілому майже в повному складі проголосували фракції Народної партії, Партії регіонів і КПУ.

Зокрема, закон підтримали 190 з 194 депутатів від Партії регіонів.

Сьогодні про відкликання свого голосу заявив Петро Писарчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram