ГоловнаПолітика

Янукович: "Треба привести до тями людей у погонах"

Президент розповів, що потрібно зробити в економіці.

Янукович: "Треба привести до тями людей у погонах"
Фото: www.president.gov.ua

Президент Віктор Янукович заявив, що необхідно зменшити тиск на середній і малий бізнес.

Прес-служба Президента оприлюднила вступне слово Януковича, підготовлене для його підсумкової прес-конференції.

"Усе ще непросто просуваються процеси дерегуляції. Нам потрібно привести до тями людей у погонах, зменшити тиск на середній і малий бізнес. Водночас нам потрібно розвивати реальний сектор економіки", - сказано в ньому.

Пріоритетними завданнями, які дозволять забезпечити якісне економічне зростання, Янукович вважає ефективну промислову політику, розвиток внутрішнього ринку, зміцнення підприємництва, послідовне імпортозаміщення в тих секторах, де країна може виробляти продукцію і послуги самостійно.

"За умов глобальної кризи, яка охопила вже всю Європу і створює ризики навіть для нових центрів зростання, таких, наприклад, як Китай, саме виробництво і внутрішній ринок дозволять Україні вийти із цієї "кризової смуги" з мінімальними втратами", - додав він.

На його думку, те, що Україна втрачає на зовнішніх ринках за цих непростих умов, вона повинна надолужити, розвиваючи внутрішній ринок.

Загалом тиск на бізнес за ці роки скоротився на 5,5%. У регуляторній політиці ми значно скоротили різні дозвільні акти приблизно на 90%

— Віктор Янукович

"А роботи тут більш ніж достатньо - вимагають глибокої модернізації інфраструктура країни, житлово-комунальне господарство, транспортна галузь. Саме внутрішній попит і політика стимулювання повинні, як кажуть, "завантажити" нашу промисловість новими замовленнями", - вважає Янукович.

Як повідомляли, підсумкову прес-конференцію Янукович планував провести в середу об 11:30 в Українському домі, але її перенесли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram