ГоловнаПолітика

У Криму зраділи закону про мови, - спікер ВР АРК

Константинов заявляє про демократизацію мовного середовища.

У Криму зраділи закону про мови, - спікер ВР АРК

Голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов вважає, що затвердження українським парламентом закону про засади державної мовної політики свідчить про демократизацію мовного середовища в країні.

Про це повідомили в прес-центрі кримського парламенту.

"Захищаючи російську мову, ми захищаємо інші мови багатонаціональної України", - заявив Константинов.

Спікер Криму стверджує, що жителі півострова зустріли затвердження закону з великою радістю. За його словами, документ розширює права органів місцевого самоврядування визначати російську й інші національні мови регіональними, це дозволить знайти компроміс між двома найбільшими мовними спільнотами в країні та зніме багато суперечностей.

Константинов також заявив, що Україна є державою з високим рівнем толерантності в мовному середовищі. "Значна частина громадян нашої країни підтримують ідею розширення сфер вживання російської мови. Це, перш за все, захист прав людини і демократичних цінностей", - вважає голова парламенту автономії.

Зазначимо, що кримський спікер є членом Партії регіонів.

Нагадаємо, у вівторок під час вечірнього пленарного засідання ВР було поставлено на голосування у другому читанні законопроект Колесніченка - Ківалова "Про засади державної мовної політики". Законопроект підтримали 248 народних депутатів.

Лідер кримськотатарського меджлісу Мустафа Джемільов вважає закон неприйнятним для кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram